• ANASAYFA
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • KÜTÜPHANE
  • E-POSTA
  • REHBER
  • ETKİNLİKLER
  • DUYURULAR
  • AKADEMİK TAKVİM
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • SATIN ALMA
  • KVKK
  • INTERNATIONAL
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • KALİTE
  • STRATEJİK PLANLAR
    • 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı
    • 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı
    • 2014-2018 Dönemi Stratejik Planı
    • 2009-2013 Dönemi Stratejik Planı
  • KVKK
Menü
  • TR
  • EN
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
    Anadolu Üniversitesi
    Rektörlük Önü
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Anadolu Hakkında
    • Yönetim
    • İç Denetim Birim Başkanlığı
    • Genel Sekreterlik
    • İdari Birimler
    • Kurullar - Komisyonlar
    • Kurumsal İletişim
    • Bilgi Edinme
    • Satın Alma
    Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
    Anadolu Üniversitesi
    Açıköğretim Sistemi
    Hızlı Bağlantılar
    • Anadolum eKampüs
    • İkinci Üniversite
    • AOSDestek
    • Global Kampüs
    • Başvuru Yap
    • Öğrenci Girişi
    • Açıköğretim Sistemi
    • Türkiye Programları
    • Yurtdışı Programları
    • Nasıl Öğrenci Olabilirim
    • Akademik Takvim
    • İletişim Bilgileri
    • AÖF Büro Adresleri
    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, 1 milyondan fazla aktif öğrencisi ve yaklaşık 3 buçuk milyon mezununa açık ve uzaktan öğrenme yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir. Hızlı harekete geçebilen çok esnek bir yapıya ve güçlü bir organizasyona sahip olan Açıköğretim Sistemi uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelmiştir.
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
    Araştırma
    Araştırma
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Birimler
    • Merkezler
    • TÜBİTAK Projeler
    • Hakemli Dergiler
    • Etik Kurulu
    • Bilimsel Araştırma Projeleri
    • ARİNKOM
    Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu uygulama YÖK'ün 01.01.2002 tarihinden geçerli olmak üzere yürülüğe aldığı Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilmektedir. Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.
  • KAMPÜSTE YAŞAM
    Anadolu Üniversitesi
    Kampüste Yaşam
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Sosyal ve Kültürel Tesisler
    • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
    • Müze ve Sanat Merkezleri
    • Spor Tesisleri
    • Topluluklar
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Kampüste Olanaklar
    • Fotoğraf & Video Galerisi
    Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır.

DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ

  • Anasayfa
  • Akademik
  • Fakülteler
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Dünya Mutfak Kültürü
  • Öğrenme Çıktıları
Geri Dön

Öğrenme Çıktıları

  • Türk Mutfak Kültürü’nü açıklayabilmek
  • Öğrenciler Türkiye’nin konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler; Türk mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Kuzey Avrupa’da Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler; Danimarka, İzlanda ve Finlandiya’nın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler; Danimarka, İzlanda ve Finlandiya’nın konumunu, mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Batı Avrupa’da Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Fransa, Belçika ve Avusturya’nın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Fransa, Belçika ve Avusturya’nın konumunu, mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Öğrenciler Almanya, Lüksemburg, Hollanda ve İsviçre’nin konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Doğu/Orta Avrupa’da Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Ermenistan, Azerbaycan ve Beyaz Rusya’nın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Ermenistan, Azerbaycan ve Beyaz Rusya’nın konumunu, mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Öğrenciler Bulgaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Estonya’nın konumu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Bulgaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Estonya’nın mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Doğu/Orta Avrupa’da Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Gürcistan, Moldova, Macaristan ve Kazakistan’ın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Gürcistan, Moldova, Macaristan ve Kazakistan’ın konumunu, mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Öğrenciler; Letonya, Rusya Federasyonu, Litvanya ve Polonya’nın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Güney Avrupa’da Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler; Arnavutluk, Bosna Hersek, Andorra ve Hırvatistan’ın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler; Arnavutluk, Bosna Hersek, Andorra ve Hırvatistan’ın mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Öğrenciler Kıbrıs, Makedonya, Yunanistan, İsrail ve İtalya’nın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Kıbrıs, Makedonya, Yunanistan, İsrail ve İtalya’nın mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Asya ve Pasifik’te Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Kuzeydoğu Asya ülkelerinin (Çin, Hong Kong, Japonya, Kore, Moğolistan) konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Kuzeydoğu Asya ülkelerinin (Çin, Hong Kong, Japonya, Kore, Moğolistan) mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Asya ve Pasifik’te Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Güney ve Güney Doğu Asya ülkelerinin konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Güney ve Güney Doğu Asya ülkelerinin mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Kuzey Amerika (Kanada, Meksika ve ABD) ve Karayipler'in Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Kuzey Amerika ve Karayipler’in konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Kuzey Amerika (Kanada, Meksika ve ABD) ve Karayipler’in mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Orta Amerika ve Güney Amerika Ülkelerinin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Orta ve Güney Amerika’nın konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Orta ve Güney Amerika’nın mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Afrika Kıtasında Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Kuzey Afrika ülkelerinin (Cezayir, Fas, Sudan ve Tunus) konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Kuzey Afrika ülkelerinin (Cezayir, Fas, Sudan ve Tunus) mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Afrika Kıtasında Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Okyanusya’da Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Okyanusya ülkelerinin (Avustralya, Marshall Adaları, Yeni Zelanda, Samoa…) konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Okyanusya ülkelerinin (Avustralya, Marshall Adaları, Yeni Zelanda, Samoa…) mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Sahra altı Afrika’da Yer Alan Ülkelerin Mutfak Kültürlerini Açıklayabilmek
  • Öğrenciler Sahra altı Afrika’da bulunan ülkelerin konumunu, coğrafyasını, dini grupları, yetiştirilen ürünleri ve bu ürünlerin ülke mutfaklarına yansımalarını açıklayabilecektir.
  • Öğrenciler Sahra altı Afrika’da bulunan ülkelerin (Angola, Tanzanya, Nijerya, Mozambik vs.) mutfak kültürlerini anlatabilecekler.
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri devre dışı bırakabilir veya kabul edebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • Anadolu Hakkında
  • Sayılarla Üniversitemiz
  • İdari Birimler
  • Bölümler
  • Kurullar - Komisyonlar
  • İş Birliği Yapılan Kuruluşlar
  • Bilgi ve Belgeler
  • Mevzuat
  • İletişim Bilgileri
  • AKADEMİK
  • Açıköğretim Sistemi
  • Fakülteler
  • Enstitüler
  • Meslek Yüksekokulları
  • Yüksekokullar
  • AÇIKÖĞRETİM
  • Açıköğretim Duyuruları
  • Açıköğretim Sistemi
  • Türkiye Programları
  • Yurt Dışı Programları
  • Nasıl Öğrenci Olabilirim?
  • Akademik Takvim
  • Öğrenme Ortamları
  • Sınavlar Hakkında
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • Akademik Takvim
  • Anadolu Bilgi Paketi
  • ARAŞTIRMA
  • Birimler
  • Merkezler
  • Projeler
  • Hakemli Dergiler
  • Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulları
  • Laboratuvar ve Stüdyo Hizmetleri
  • Bilim ve Yaşam
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • Sosyal ve Kültürel Tesisler
  • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
  • Müze ve Sanat Merkezleri
  • Spor Tesisleri
  • Topluluklar
  • Öğrenci Kulüpleri
  • Kampüste Olanaklar
  • Fotoğraf Galerisi
Android Uygulama iOS Uygulama
© 2025 Anadolu Üniversitesi - Tüm hakları saklıdır.