• ANASAYFA
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • KÜTÜPHANE
  • E-POSTA
  • REHBER
  • ETKİNLİKLER
  • DUYURULAR
  • AKADEMİK TAKVİM
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • SATIN ALMA
  • KVKK
  • INTERNATIONAL
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • KALİTE
  • STRATEJİK PLANLAR
    • 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı
    • 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı
    • 2014-2018 Dönemi Stratejik Planı
    • 2009-2013 Dönemi Stratejik Planı
  • KVKK
Menü
  • TR
  • EN
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
    Anadolu Üniversitesi
    Rektörlük Önü
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Anadolu Hakkında
    • Yönetim
    • İç Denetim Birim Başkanlığı
    • Genel Sekreterlik
    • İdari Birimler
    • Kurullar - Komisyonlar
    • Kurumsal İletişim
    • Bilgi Edinme
    • Satın Alma
    Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
    Anadolu Üniversitesi
    Açıköğretim Sistemi
    Hızlı Bağlantılar
    • Anadolum eKampüs
    • İkinci Üniversite
    • AOSDestek
    • Global Kampüs
    • Başvuru Yap
    • Öğrenci Girişi
    • Açıköğretim Sistemi
    • Türkiye Programları
    • Yurtdışı Programları
    • Nasıl Öğrenci Olabilirim
    • Akademik Takvim
    • İletişim Bilgileri
    • AÖF Büro Adresleri
    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, 1 milyondan fazla aktif öğrencisi ve yaklaşık 3 buçuk milyon mezununa açık ve uzaktan öğrenme yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir. Hızlı harekete geçebilen çok esnek bir yapıya ve güçlü bir organizasyona sahip olan Açıköğretim Sistemi uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelmiştir.
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
    Araştırma
    Araştırma
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Birimler
    • Merkezler
    • TÜBİTAK Projeler
    • Hakemli Dergiler
    • Etik Kurulu
    • Bilimsel Araştırma Projeleri
    • ARİNKOM
    Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu uygulama YÖK'ün 01.01.2002 tarihinden geçerli olmak üzere yürülüğe aldığı Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilmektedir. Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.
  • KAMPÜSTE YAŞAM
    Anadolu Üniversitesi
    Kampüste Yaşam
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Sosyal ve Kültürel Tesisler
    • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
    • Müze ve Sanat Merkezleri
    • Spor Tesisleri
    • Topluluklar
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Kampüste Olanaklar
    • Fotoğraf & Video Galerisi
    Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır.

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

  • Anasayfa
  • Akademik
  • Fakülteler
  • Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
Geri Dön

Dersler - AKTS Kredileri

I.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi Zorunlu Dersler 4 5.0
GMS101 Mutfağa Giriş Zorunlu Dersler 2 2.0
GMS103 Gastronomiye Giriş Zorunlu Dersler 2 4.0
GMS105 Beslenmenin Temel İlkeleri Zorunlu Dersler 3 3.0
İNG189 İngilizce I (ENG) Zorunlu Dersler 8 8.0
KÜL193 Kariyer Planlama Zorunlu Dersler 1 2.0
TRZ145 Genel Turizm Bilgisi Zorunlu Dersler 2 2.0
TÜR125 Türk Dili I Zorunlu Dersler 2 2.0
Seçmeli Dersler 2.0

II.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
GMS110 Temel Mutfak Uygulamaları Zorunlu Dersler 4 6.0
GMS203 Gastronomi Tarihi Zorunlu Dersler 3 4.0
İNG190 İngilizce II (ENG) Zorunlu Dersler 8 8.0
KON211 Besin Güvenliği ve Hijyen Zorunlu Dersler 3 3.0
MAT164 Temel Matematik Zorunlu Dersler 2 2.0
SAĞ408 Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım Zorunlu Dersler 2 3.0
TÜR126 Türk Dili II Zorunlu Dersler 2 2.0
Seçmeli Dersler 2.0

III.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
ETK204 Mesleki Etik Zorunlu Dersler 2 3.0
GMS211 Türk Mutfak Kültürü Zorunlu Dersler 3 3.0
GMS213 Servis Teknikleri Zorunlu Dersler 2 2.0
GMS221 Türk Mutfak Uygulamaları (ENG) Zorunlu Dersler 4 6.0
İNG289 İngilizce III (ENG) Zorunlu Dersler 8 8.0
MUH239 Maliyet Muhasebesi Zorunlu Dersler 3 4.0
TAR165 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Dersler 2 2.0
Seçmeli Dersler 2.0

IV.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
EST201 Estetik ve Sanat Felsefesi Zorunlu Dersler 3 4.0
GMS206 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Zorunlu Dersler 3 4.0
GMS408 Gastronomide Yeni Eğilimler Zorunlu Dersler 3 4.0
İNG290 İngilizce IV (ENG) Zorunlu Dersler 8 8.0
PZL256 Yiyecek İçecek Pazarlaması Zorunlu Dersler 3 4.0
TAR166 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Dersler 2 2.0
Seçmeli Dersler 4.0

V.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
GMS315 Gastronomi ve Medya Zorunlu Dersler 3 4.0
İNG389 İngilizce V (ENG) Zorunlu Dersler 8 8.0
STJ306 Staj Zorunlu Dersler 2 8.0
TRZ106 Yiyecek-İçecek Yönetimi Zorunlu Dersler 3 4.0
TRZ361 Dünya Mutfak Kültürü Zorunlu Dersler 3 4.0
Seçmeli Dersler 2.0
Mesleki Seçmeli Dersler 8.0

VI.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
GMS106 Sürdürülebilir Gastronomi Zorunlu Dersler 3 4.0
İNG390 İngilizce VI (ENG) Zorunlu Dersler 8 8.0
KON301 Mutfak Yönetimi Zorunlu Dersler 3 4.0
STJ306 Staj Zorunlu Dersler 2 8.0
Mesleki Seçmeli Dersler 6.0

VII.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
ARY307 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Zorunlu Dersler 3 4.0
GMS407 Gastronomide Proje Yönetimi Zorunlu Dersler 3 4.0
Seçmeli Dersler 10.0
Mesleki Seçmeli Dersler 12.0

VIII.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
GMS412 Bitirme Projesi Zorunlu Dersler 6 8.0
Seçmeli Dersler 12.0
Mesleki Seçmeli Dersler 10.0

Mesleki Seçmeli Dersler

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
ANP201 Beslenme Antropolojisi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0
GMS217 Temalı Restoranlar (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS219 Beslenmede Yeni Eğilimler (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS305 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Kariyer İmkanları (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS212 Türk Mutfağında Besin Saklama Yöntemleri (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS214 Gastronomi ve Sosyal Medya (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS214 Gastronomi ve Sosyal Medya (ENG) (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS216 Alkolsüz İçecekler Teknolojisi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS324 Gastronomide Halkla İlişkiler Kampanyaları (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
KON204 Bar Yönetimi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS108 İçecek Kültürü (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS208 Ziyafet Yönetimi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0
GMS303 Gastronomi Seminerleri I (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS307 Gıda Teknolojisi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS318 Türk Kültüründe İçecekler (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS321 Mutfak Mikrobiyolojisi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS329 Yöresel Mutfaklar (ENG) (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler 4 6.0
GMS352 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 6.0
GMS354 Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS356 Gastronomi Yazarlığı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS366 Fermente İçecekler (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
SAN408 Yaratıcılık (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 3.0
GMS304 Gastronomi Seminerleri II (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS326 Mutfak Optimizasyonu (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS338 Türk Tatlıları (ENG) (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler 4 6.0
GMS353 Distile İçecekler (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS364 Menü Yönetimi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
TRZ281 Restoran Yönetimi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
FOT201 Temel Fotoğrafçılık (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 5.0
GMS401 Birey ve Lezzet (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0
GMS459 Miksoloji (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0
GMS463 Yemek Ritüelleri (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
GMS469 Duyusal Analiz (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 4.0
FOT403 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS310 Besin Kimyası (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
GMS410 Yemek, Kültür ve Toplum (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0

Seçmeli Dersler

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
THU203 Topluma Hizmet Uygulamaları (TR) Seçmeli Dersler 2 3.0
FRA238 Fransızca IV (FRA) (FRA) Seçmeli Dersler 3 3.0
İŞL103 İşletme Yönetimi (TR) Seçmeli Dersler 3 3.5
TRZ419 Turizmde Halkla İlişkiler Kampanyaları (TR) Seçmeli Dersler 4 5.0
PZL210 Müşteri İlişkileri (TR) Seçmeli Dersler 2 3.0
TRZ318 Turizmde Sektörel İlişkiler (TR) Seçmeli Dersler 2 3.0
  • Program Profili
  • Kabul ve Kayıt Koşulları
  • Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Öğretim Elemanları
  • Bölüm Bşk. ve AKTS Koord.
  • Alan Yeterlilikleri
  • Program Yeterlilikleri (Çıktıları)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri
  • Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri
  • Ölçme ve Değerlendirme
  • Mezuniyet Koşulları
  • Üst Derece Programlarına Geçiş
  • İstihdam Olanakları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri devre dışı bırakabilir veya kabul edebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • Anadolu Hakkında
  • Sayılarla Üniversitemiz
  • İdari Birimler
  • Bölümler
  • Kurullar - Komisyonlar
  • İş Birliği Yapılan Kuruluşlar
  • Bilgi ve Belgeler
  • Mevzuat
  • İletişim Bilgileri
  • AKADEMİK
  • Açıköğretim Sistemi
  • Fakülteler
  • Enstitüler
  • Meslek Yüksekokulları
  • Yüksekokullar
  • AÇIKÖĞRETİM
  • Açıköğretim Duyuruları
  • Açıköğretim Sistemi
  • Türkiye Programları
  • Yurt Dışı Programları
  • Nasıl Öğrenci Olabilirim?
  • Akademik Takvim
  • Öğrenme Ortamları
  • Sınavlar Hakkında
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • Akademik Takvim
  • Anadolu Bilgi Paketi
  • ARAŞTIRMA
  • Birimler
  • Merkezler
  • Projeler
  • Hakemli Dergiler
  • Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulları
  • Laboratuvar ve Stüdyo Hizmetleri
  • Bilim ve Yaşam
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • Sosyal ve Kültürel Tesisler
  • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
  • Müze ve Sanat Merkezleri
  • Spor Tesisleri
  • Topluluklar
  • Öğrenci Kulüpleri
  • Kampüste Olanaklar
  • Fotoğraf Galerisi
Android Uygulama iOS Uygulama
© 2025 Anadolu Üniversitesi - Tüm hakları saklıdır.