• ANASAYFA
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • KÜTÜPHANE
  • E-POSTA
  • REHBER
  • ETKİNLİKLER
  • DUYURULAR
  • AKADEMİK TAKVİM
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • KALİTE
  • SATIN ALMA
  • KVKK
  • INTERNATIONAL
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • KALİTE
  • STRATEJİK PLANLAR
    • 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı
    • 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı
    • 2014-2018 Dönemi Stratejik Planı
    • 2009-2013 Dönemi Stratejik Planı
  • KVKK
Menü
  • TR
  • EN
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
    Anadolu Üniversitesi
    Rektörlük Önü
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Anadolu Hakkında
    • Yönetim
    • İç Denetim Birim Başkanlığı
    • Genel Sekreterlik
    • İdari Birimler
    • Kurullar - Komisyonlar
    • Kurumsal İletişim
    • Bilgi Edinme
    • Satın Alma
    Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
    Anadolu Üniversitesi
    Açıköğretim Sistemi
    Hızlı Bağlantılar
    • Anadolum eKampüs
    • İkinci Üniversite
    • AOSDestek
    • Global Kampüs
    • Başvuru Yap
    • Öğrenci Girişi
    • Açıköğretim Fakültesi
    • Türkiye Programları
    • Yurtdışı Programları
    • Nasıl Öğrenci Olabilirim
    • Akademik Takvim
    • İletişim Bilgileri
    • AÖF Büro Adresleri
    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 1 milyondan fazla aktif öğrencisi ve yaklaşık 4 milyonu aşkın mezununa açık ve uzaktan öğrenme yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir. Hızlı harekete geçebilen çok esnek bir yapıya ve güçlü bir organizasyona sahip olan Açıköğretim Sistemi uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelmiştir.
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
    Araştırma
    Araştırma
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Birimler
    • Merkezler
    • TÜBİTAK Projeler
    • Hakemli Dergiler
    • Etik Kurulu
    • Bilimsel Araştırma Projeleri
    • ARİNKOM
    Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu uygulama YÖK'ün 01.01.2002 tarihinden geçerli olmak üzere yürülüğe aldığı Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilmektedir. Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.
  • KAMPÜSTE YAŞAM
    Anadolu Üniversitesi
    Kampüste Yaşam
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Sosyal ve Kültürel Tesisler
    • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
    • Müze ve Sanat Merkezleri
    • Spor Tesisleri
    • Topluluklar
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Kampüste Olanaklar
    • Fotoğraf & Video Galerisi
    Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır.

SOSYAL ECZACILIK IV

  • Anasayfa
  • Akademik
  • Fakülteler
  • Eczacılık Fakültesi
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Sosyal Eczacılık IV
  • Öğrenme Çıktıları
Geri Dön

Öğrenme Çıktıları

  • Temel İşletme Bilgisini Açıklayabilecektir.
  • İşletmeyi tanımlar.
  • İşletmeciyi tanımlar.
  • İşletmelerin özelliklerini sıralar.
  • List the characteristics of businesses.
  • İşletmenin amaçlarını sıralar.
  • İşletme kurma nedenlerini sıralar.
  • İşletme kuruluş aşamalarını sıralar.
  • Ekonomik etüdü açıklar.
  • Teknik etüdü açıklar.
  • Finansal etüdü açıklar.
  • Hukuki etüdü açıklar.
  • İşletmenin Fonksiyonlarını Açıklayabilecektir.
  • Üretim fonksiyonunu açıklar.
  • Üretim faktörlerini sıralar ve açıklar.
  • Vizyonu açıklar
  • Misyonu açıklar
  • İstatistiklere ulaşır.
  • Paydaş analizi yapar.
  • Kuruluş içi analiz yapar (güçlü ve zayıf yönlerin tespiti)
  • Çevre analizi yapar (fırsat ve tehditlerin tespiti)
  • Pazarlama planı kavramını açıklar.
  • Pazar araştırması türlerini sıralar.
  • Müşteri profili ve pazarlama ilişkisini açıklar.
  • Ürün veya hizmet planlamayı açıklar
  • Ürün veya hizmet geliştirmeyi açıklar.
  • Fiyatı açıklar.
  • Kar ve zarar kavramlarını açıklar ve hesaplar.
  • Tutundurma kavramını açıklar.
  • Eczane işletmelerini anlatabilecektir.
  • Eczaneyi bir işletme olarak değerlendirir.
  • Eczanenin gelir ve giderlerini açıklar.
  • Eczane işletmesinin kuruluş aşamalarını açıklar.
  • Eczane konseptlerini sıralar ve yorumlar.
  • Stok kavramını açıklar.
  • Stok çeşitlerini sayar.
  • Stok bulundurma nedenlerini sayar.
  • Stok kontrol yöntemlerini sayar ve açıklar.
  • Stok Maliyetlerini sayar ve açıklar.
  • Stok çeşitlerini sayar ve açıklar.
  • Stok maliyet çeşitlerini sayar ve açıklar.
  • Sipariş maliyeti kavramını açıklar.
  • Satın alma maliyeti kavramını açıklar.
  • Stok bulundurma maliyeti kavramını açıklar.
  • Stok Bulundurmama Maliyetini açıklar.
  • Stok kontrolü kavramının eczane açısından önemini açıklar.
  • Stok kontrolünde bilgi teknolojilerinden nasıl faydalanacağını açıklar.
  • İlaçların sınıflandırma yöntemlerini sayar ve açıklar.
  • Miadı geçmiş ilaçların imha sürecini açıklar.
  • Sipariş verme metotlarını sayar ve açıklar.
  • Eczane işletmelerinin tedarik ve karlılığını etkileyen düzenlemeleri sıralar.
  • Kamu kurum iskontolarını açıklar.
  • Mal fazlasını açıklar.
  • Sağlık Politikalarını Açıklayabilecektir.
  • Sağlık Ekonomisi kavramını açıklar.
  • Farmakoekonomi kavramını açıklar.
  • Farmakoekonominin tarihsel gelişimini açıklar.
  • Farmakoekonomik analizleri sayar ve açıklar.
  • Farmakoekonomi çalışmalarının yapılma nedenlerini açıklar.
  • Hastalığın ve tedavinin maliyetine etki eden unsurları sıralar tanımlar.
  • Maliyet çeşitlerini sayar ve açıklar.
  • Çıktı çeşitlerinim sayar ve açıklar.
  • Hangi durumda hangi analizin seçilmesinin uygun olduğunu nedenleri ile açıklar, örneklendirir.
  • Eczacılık Alanında İnovasyonu Açıklayabilecektir.
  • Girişimcilik kavramını açıklar.
  • Bilgi Yönetim Sistemlerini Açıklayabilecektir.
  • Bilgi yönetim sistemlerini tanımlar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını tanımlar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin kullanıldığı alanları sayar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin, neden güncel olması gerektiğini açıklar.
  • Bilgi yönetim sistemlerinin, stok kontrol açısından önemini açıklar.
  • Eczanede kullanılması zorunlu bilgi yönetim sistemlerini sayar.
  • Eczane finans yönetiminde bilgi yönetim sistemlerini kullanır.
  • Medulla provisyon sistemini tanımlar.
  • Medula provizyon sisteminin amaç ve kapsamını açıklar.
  • Medulla provizyon sistemi kullanılarak yapılan işlemleri sıralar.
  • Hasta bilgilerini kayıt altına almanın önemini açıklar.
  • Hasta bilgilerini kayıt altına alma yöntemlerini sayar.
  • Hasta takibini ve önemini açıklar.
  • Hasta eczacı danışmanlığı sürecinde bilgi yönetimi kullanımının önemini açıklar.
  • Hasta ile iletişimde kullanmak üzere bilgi yönetim sistemlerini tanımlar.
  • Eczanede iş akışını tanımlar.
  • İş akışı planlamanın önemini açıklar.
  • İş akışı planlamasında kullanılan bilgi yönetim sistemlerinden örnekler verir.
  • İlaç takip sistemini tanımlar.
  • İlaç takip sisteminin kapsamını açıklar.
  • İlaç takip sisteminin amacını açıklar.
  • İlaç takip sisteminin çalışma prensibini ve kapsamındaki işlemleri açıklar.
  • İlaç takip sisteminin kazanımlarını sıralar.
  • İlaç Takip sistemi ile ilgili temel kavramları tanımlar.
  • Hastanede order sistemini açıklar.
  • Hastanede order sisteminde kullanılan bilgi sistemlerini açıklar.
  • Klinik karar destek sistemlerini tanımlar.
  • Klinik karar destek sistemlerinin kullanım alanlarını açıklar.
  • Güncel programları sıralar.
  • Programların özelliklerini ve kapsamlarını açıklar.
  • Tanıtım
  • İçerik
  • Öğrenme Çıktıları
  • Öğretim Yöntem ve Teknikleri
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Ölçme ve Değerlendirme
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri devre dışı bırakabilir veya kabul edebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • Anadolu Hakkında
  • Sayılarla Üniversitemiz
  • İdari Birimler
  • Bölümler
  • Kurullar - Komisyonlar
  • İş Birliği Yapılan Kuruluşlar
  • Bilgi ve Belgeler
  • Mevzuat
  • İletişim Bilgileri
  • AKADEMİK
  • Fakülteler
  • Enstitüler
  • Meslek Yüksekokulları
  • Yüksekokullar
  • AÇIKÖĞRETİM
  • Açıköğretim Duyuruları
  • Açıköğretim Fakültesi
  • Türkiye Programları
  • Yurt Dışı Programları
  • Nasıl Öğrenci Olabilirim?
  • Akademik Takvim
  • Öğrenme Ortamları
  • Sınavlar Hakkında
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • Bilgi ve Belgeler
  • Akademik Takvim
  • Anadolu Bilgi Paketi
  • ARAŞTIRMA
  • Birimler
  • Merkezler
  • Projeler
  • Hakemli Dergiler
  • Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulları
  • Laboratuvar ve Stüdyo Hizmetleri
  • Bilim ve Yaşam
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • Sosyal ve Kültürel Tesisler
  • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
  • Müze ve Sanat Merkezleri
  • Spor Tesisleri
  • Topluluklar
  • Öğrenci Kulüpleri
  • Kampüste Olanaklar
  • Fotoğraf Galerisi
Android Uygulama iOS Uygulama
© 2025 Anadolu Üniversitesi - Tüm hakları saklıdır.