• ANASAYFA
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • KÜTÜPHANE
  • E-POSTA
  • REHBER
  • ETKİNLİKLER
  • DUYURULAR
  • AKADEMİK TAKVİM
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • SATIN ALMA
  • KVKK
  • INTERNATIONAL
  • ADAY ÖĞRENCİLER
  • PERSONEL
  • MEZUNLAR
  • KALİTE
  • STRATEJİK PLANLAR
    • 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı
    • 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı
    • 2014-2018 Dönemi Stratejik Planı
    • 2009-2013 Dönemi Stratejik Planı
  • KVKK
Menü
  • TR
  • EN
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
    Anadolu Üniversitesi
    Rektörlük Önü
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Anadolu Hakkında
    • Yönetim
    • İç Denetim Birim Başkanlığı
    • Genel Sekreterlik
    • İdari Birimler
    • Kurullar - Komisyonlar
    • Kurumsal İletişim
    • Bilgi Edinme
    • Satın Alma
    Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
  • AKADEMİK
  • AÇIKÖĞRETİM
    Anadolu Üniversitesi
    Açıköğretim Sistemi
    Hızlı Bağlantılar
    • Anadolum eKampüs
    • İkinci Üniversite
    • AOSDestek
    • Global Kampüs
    • Başvuru Yap
    • Öğrenci Girişi
    • Açıköğretim Sistemi
    • Türkiye Programları
    • Yurtdışı Programları
    • Nasıl Öğrenci Olabilirim
    • Akademik Takvim
    • İletişim Bilgileri
    • AÖF Büro Adresleri
    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, 1 milyondan fazla aktif öğrencisi ve yaklaşık 3 buçuk milyon mezununa açık ve uzaktan öğrenme yoluyla yükseköğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir. Hızlı harekete geçebilen çok esnek bir yapıya ve güçlü bir organizasyona sahip olan Açıköğretim Sistemi uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelmiştir.
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • ARAŞTIRMA
    Araştırma
    Araştırma
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Birimler
    • Merkezler
    • TÜBİTAK Projeler
    • Hakemli Dergiler
    • Etik Kurulu
    • Bilimsel Araştırma Projeleri
    • ARİNKOM
    Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu uygulama YÖK'ün 01.01.2002 tarihinden geçerli olmak üzere yürülüğe aldığı Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilmektedir. Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.
  • KAMPÜSTE YAŞAM
    Anadolu Üniversitesi
    Kampüste Yaşam
    Hızlı Bağlantılar
    • Kütüphane
    • E-Posta
    • Yemekhane
    • Restoranlar
    • Rehber
    • Etkinlikler
    • Duyurular
    • Akademik Takvim
    • Sosyal ve Kültürel Tesisler
    • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
    • Müze ve Sanat Merkezleri
    • Spor Tesisleri
    • Topluluklar
    • Öğrenci Kulüpleri
    • Kampüste Olanaklar
    • Fotoğraf & Video Galerisi
    Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır.

AŞÇILIK PROGRAMI

  • Anasayfa
  • Akademik
  • Meslek Yüksekokulları
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
  • Aşçılık Programı
  • Dersler - AKTS Kredileri
Geri Dön

Dersler - AKTS Kredileri

I.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
AŞÇ101 Beslenme Zorunlu Dersler 3 4.0
AŞÇ117 Aşçılığa Giriş Zorunlu Dersler 2 3.0
AŞÇ123 Temel Mutfak Teknikleri I Zorunlu Dersler 4 7.0
İNG129 İngilizce I (ENG) Zorunlu Dersler 5 5.0
İŞL155 Genel İşletme Zorunlu Dersler 2 3.0
MAT827 Genel Matematik Zorunlu Dersler 2 2.0
TAR165 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu Dersler 2 2.0
TÜR125 Türk Dili I Zorunlu Dersler 2 2.0
Seçmeli Dersler 2.0

II.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
AŞÇ124 Temel Mutfak Teknikleri II Zorunlu Dersler 4 7.0
AŞÇ126 Mutfakta Hijyen ve Kalite Zorunlu Dersler 2 3.0
İNG130 İngilizce II (ENG) Zorunlu Dersler 5 5.0
STJ106 Staj Zorunlu Dersler 5 5.0
TAR166 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Zorunlu Dersler 2 2.0
TÜR126 Türk Dili II Zorunlu Dersler 2 2.0
Mesleki Seçmeli Dersler 6.0

III.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
AŞÇ112 Gıda Teknolojisi Zorunlu Dersler 2 3.0
AŞÇ219 Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü Zorunlu Dersler 3 4.0
ETK213 Aşçılık Etiği Zorunlu Dersler 2 2.0
İNG227 İngilizce III (ENG) Zorunlu Dersler 5 4.0
İŞL421 Girişimcilik Zorunlu Dersler 2 3.0
STJ106 Staj Zorunlu Dersler 5 5.0
Seçmeli Dersler 4.0
Mesleki Seçmeli Dersler 10.0

IV.YARIYIL

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
AŞÇ113 Mutfak Ekipmanları Zorunlu Dersler 3 2.0
AŞÇ122 Mutfak Tarihi ve Kültürü Zorunlu Dersler 2 3.0
AŞÇ128 Temel Çikolata Yapım Teknikleri Zorunlu Dersler 4 4.0
AŞÇ218 Mönü Planlaması Zorunlu Dersler 2 2.0
AŞÇ240 Mutfak Kültürü ve Yemekleri Araştırması Zorunlu Dersler 4 3.0
BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi Zorunlu Dersler 4 5.0
GMS218 Gastronomide Güncel Yaklaşımlar Zorunlu Dersler 2 3.0
İNG228 İngilizce IV (ENG) Zorunlu Dersler 5 4.0
Mesleki Seçmeli Dersler 8.0

Mesleki Seçmeli Dersler

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
AŞÇ128 Temel Çikolata Yapım Teknikleri (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 4.0
AŞÇ212 Yemek Süsleme Sanatı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 2.0
AŞÇ224 Türk Mutfağı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 3.0
AŞÇ242 Ekmek Yapım Tekniği (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 4.0
FOT214 Yemek Fotoğrafçılığı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 3.0
SAN205 Temel Sanat Eğitimi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 2.0
AŞÇ109 Mutfak Planlama (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 3.0
AŞÇ115 Yiyecek İçecek Servisi (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 4.0
AŞÇ202 Pastane Ürünleri (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 3.0
AŞÇ229 Ziyafet Mutfağı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 4.0
AŞÇ231 Soğuk Mutfak Uygulamaları (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 3.0
AŞÇ232 Soslar (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0
GMS323 Yöresel Mutfaklar (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 4.0
AŞÇ118 Osmanlı Mutfağı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 4.0
AŞÇ120 İşlevsel Besinler (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0
AŞÇ223 Dünya Mutfağı (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 3 3.0
AŞÇ235 Türk Mutfağı (ENG) (ENG) Mesleki Seçmeli Dersler 6 6.0
AŞÇ244 Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımlar (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0
AŞÇ246 Akıllı Mutfak Sistemleri (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 2.0
GMS352 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 4 6.0
İŞL224 Restoran İşletmeciliği (TR) Mesleki Seçmeli Dersler 2 3.0

Seçmeli Dersler

Ders Kodu Ders Adı Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
KÜL195 Gönüllülük Çalışmaları (TR) Seçmeli Dersler 3 4.0
  • Program Profili
  • Kabul ve Kayıt Koşulları
  • Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Öğretim Elemanları
  • Bölüm Bşk. ve AKTS Koord.
  • Alan Yeterlilikleri
  • Program Yeterlilikleri (Çıktıları)
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri
  • Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri
  • Ölçme ve Değerlendirme
  • Mezuniyet Koşulları
  • Üst Derece Programlarına Geçiş
  • İstihdam Olanakları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri devre dışı bırakabilir veya kabul edebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi
  • ÜNİVERSİTEMİZ
  • Anadolu Hakkında
  • Sayılarla Üniversitemiz
  • İdari Birimler
  • Bölümler
  • Kurullar - Komisyonlar
  • İş Birliği Yapılan Kuruluşlar
  • Bilgi ve Belgeler
  • Mevzuat
  • İletişim Bilgileri
  • AKADEMİK
  • Açıköğretim Sistemi
  • Fakülteler
  • Enstitüler
  • Meslek Yüksekokulları
  • Yüksekokullar
  • AÇIKÖĞRETİM
  • Açıköğretim Duyuruları
  • Açıköğretim Sistemi
  • Türkiye Programları
  • Yurt Dışı Programları
  • Nasıl Öğrenci Olabilirim?
  • Akademik Takvim
  • Öğrenme Ortamları
  • Sınavlar Hakkında
  • ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ
  • Akademik Takvim
  • Anadolu Bilgi Paketi
  • ARAŞTIRMA
  • Birimler
  • Merkezler
  • Projeler
  • Hakemli Dergiler
  • Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulları
  • Laboratuvar ve Stüdyo Hizmetleri
  • Bilim ve Yaşam
  • KAMPÜSTE YAŞAM
  • Sosyal ve Kültürel Tesisler
  • Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları
  • Müze ve Sanat Merkezleri
  • Spor Tesisleri
  • Topluluklar
  • Öğrenci Kulüpleri
  • Kampüste Olanaklar
  • Fotoğraf Galerisi
Android Uygulama iOS Uygulama
© 2025 Anadolu Üniversitesi - Tüm hakları saklıdır.